P.Z. Panepol Sp. z o.o.
Wysogotowo k. Poznania
ul. Bukowska 18
62-081 Przeźmierowo
Mado
Nowa era
zaświtała dla przemysłu spożywczego!
Zastosowanie
EXTRUDER to rewolucyjny wynalazek, gdzie cięcie, mieszania i homogenizacji są realizowane w tym jednym urządzeniu. Rewolucja polega na redukcji kosztów inwestycyjnych, zmniejszeniu czasu przetwarzania i eliminacji przeniesienia produktu z jednego urządzenia do drugiego.
Aby uzyskać jeszcze lepsze wyniki produkcyjne i bardziej specjalistycznych zastosowań, nowy MADO EKSTRUZJI SZLIFIERKA mogą być dostarczane z opcjonalnego urządzenia próżniowego. Mieszanie pod próżnią poprawia ekstrakcję białka i skraca czas uzyskania właściwej struktury i barwy produktów.
Inną zaletą EKSTRUDERA jest znaczna poprawa poziomu higieny, a także proporcjonalna do tego redukcja i uproszczenie czyszczenia urządzenia oraz redukcja kosztów produkcyjnych (jedna maszyna zamiast trzech maszyn, jeden pracownik zamiast trzech - ilość pracowników), minimalizacja prac serwisowych, uproszczony proces czyszczenia i zmniejszenie strefy produkcyjnej.
EXTRUDER naprawdę robi to wszystko w jednym urządzeniu, za ułamek kosztów.
Opcje:
Większa wydajność
Redukcja kosztów
Opatentowana technologia
Bezpieczne i higieniczne
Dane techniczne:
Kutry firmy MADO poprzez ukształtowanie misy pozwalają zaoszczędzić czas i pieniądze. Zapewniają najlepsze wyniki cięcia produktów oraz najwyższą jakość produktu finalnego. Kutry zostały opracowane w ścisłej współpracy z technologami i dzięki temu spełniają wymagania profesjonalnych producentów wyrobów mięsnych.
Mnogość wariantów dla różnych wymagań w zakresie konstrukcji i opcji spełnią potrzeby każdego klienta. Maszyny wyposażone w najnowsze technologie i systemy redukujące koszty.
Kutry MADO charakteryzują się niezwykłą dojrzałością techniki, solidnymi materiałami – a wszystko to poparte patentami które gwarantują najwyższą jakość i doskonałe rezultaty produkcyjne w każdej fazie pracy.
Opcje:
Stabilne
Cicha praca
Bezpieczne i higieniczne
Większa wydajność
Dane techniczne:
Wilki Mado wyprodukowane specjalnie do obróbki mięsa – w sposób higieniczny i ekonomiczny, oszczędzają czas i pieniądze. Są one wyprodukowane aby zaspokoić najróżniejsze potrzeby profesjonalnych rzeźników i sieci handlowych.
Opcje:
Najwyższa jakość wykonania
Perfekcyjne cięcie
Dane techniczne:
Dobrze naostrzone tnie lepiej!
Ostrzałki firmy Mado to gwarancja najlepszych rezultatów ostrzenia noży. Wiodący producenci noży polecają ostrzenie z tzw. „crown finish”, co zapewnia najlepsze wyniki rozwarstwiania lub cięcia produktu.
Doświadczenie się opłaca. Jest tak zwłaszcza w przypadku, gdy chodzi o „prawo” cięcia. Ostry, nie zawsze oznacza ostre. Największą trwałość i długotrwałe życie krawędź można osiągnąć można tylko z wykończeniem typu korona „crown finish”.
Ostrzałki MADO są wciąż unikalne w swojej funkcjonalności i uniwersalności zastosowań. Ostrzymy wszystko, czy to noże rozbiorowe, do sklepów, kuchni, czy noże tnące standardowe lub tasaki - wszystkie narzędzia tnące mogą być ostrzone bez wysiłku i profesjonalnie .
Maszyny poprzez zastosowane materiały i wykonanie mają bardzo długą żywotność. Ostrzałki MADO można uznać za niezniszczalne z powodu swojej całkowicie stałej konstrukcji, obudowy wykonanej z tworzywa sztucznego, komponentów ze stali nierdzewnej i jej dojrzałej technologii.
Opcje:
uniwersalne
Dane techniczne:
Z ośmiu różnych wariantów MADO oferuje rozwiązania dla każdego wyboru i obszaru zastosowania. Posiadamy rozwiązania dla różnych użytkowników, począwszy od Zakładów rozbiorowych do sklepów.
Wszystkie maszyny są podzielone na sekcje - świeże mięso, kości, drobiu, ryby i produkty mrożone. Doświadczenie i zastosowanie nowoczesnych technologii są gwarancją najlepszych wyników pracy.
Wszystkie piły taśmowe MADO zostały wyprodukowane z wysokiej jakości stali nierdzewnej w oparciu o najnowsze osiągnięcia w zakresie wydajnego, higienicznego przetwarzania żywności. Tną wszystko dokładnie, niezależnie od tego, czy jest to mięso, kości, drób lub ryby.
Opcje:
Stabilne
Cicha praca
Bezpieczne i higieniczne
Dane techniczne:
MADO oferuje doskonałe rozwiązania dla produkcji mięsa mielonego w wielkości porcji od 250-3000 gram.
Różnorodność maszyn do produkcji mięsa mielonego umożliwia znalezienie optymalnego rozwiązania dla każdej wielkości produkcji.
Sprzedawane systemy są elastyczne więc w dowolnym momencie można dokonać zmiany i rozszerzenia tak aby dostosować urządzenie do obecnych potrzeb produkcyjnych.
Zapraszamy do kontaktu z nami! Z przyjemnością stworzymy Państwu indywidualną koncepcję rozwiązań właściwą dla Państwa zakładu.
Opcje:
Wielkość porcji od 250-3000 gram
Aż do 60 porcji na minutę
Bezpieczne i higieniczne
Dane techniczne:
Firma MADO oferuje jeden z najbardziej rozbudowanych programów na rynku. W naszej ofercie znajdą Państwo wilki do mięsa we wszystkich zakresach wydajności o mocy godzinowej od 4500 kg do 6000 kg.
MADO jest w stanie zaoferować rozwiązania dla każdego. Zmiany technologiczne i coraz szybciej zmieniające się profile wymagają stałego dialogu z klientami. Zakres Mado w aspekcie produkcji jest praktyczne nieograniczony.
Wszystkie maszynki MADO są wyposażone w opatentowany system mielenia mięsa. Rewolucyjna układ i system pracy robaka oraz strefa przetwarzania, jak również inne cechy technicznych gwarantuje najwyższy standard higieny i jakość cięcia.
Cięcie - zestaw obudowy w związku z ślimaka do przetwarzania tworzyw sztucznych pozwala na uniknięcie stresu termicznej podczas mielenia znaczącemu a więc oszczędność materiału surowego. Ze względu na konsekwentnie realizowanej higienicznym (polerowane spawy na wszystkich komputerach) wszystkie maszyny MADO są absolutnie łatwe do czyszczenia.
Opcje:
Redukcja kosztów
Możliwość cięcia skóry i mięsa mrożonego
Duosepart
Dane techniczne:
Firma MADO oferuje jeden z najbardziej rozbudowanych programów na rynku. W naszej ofercie znajdą Państwo wilki do mięsa we wszystkich zakresach wydajności o mocy godzinowej od 100 kg do 36 ton. MADO jest w stanie zaoferować rozwiązania dla każdego.
Zmiany technologiczne i coraz szybciej zmieniające się profile wymaga stałego dialogu z klientami. Zakres Mado w aspekcie produkcji jest praktyczne nieograniczony.
Wszystkie maszynki MADO są wyposażone w opatentowany system mielenia mięsa. Rewolucyjna układ i system pracy robaka oraz strefa przetwarzania, jak również inne cechy technicznych gwarantuje najwyższy standard higieny i jakość cięcia.
Cięcie - zestaw obudowy w związku z ślimaka do przetwarzania tworzyw sztucznych pozwala na uniknięcie stresu termicznej podczas mielenia znaczącemu a więc oszczędność materiału surowego. Ze względu na konsekwentnie realizowanej higienicznym (polerowane spawy na wszystkich komputerach) wszystkie maszyny MADO są absolutnie łatwe do czyszczenia
Opcje:
Opatentowana technologia
Niskie koszty utrzymania
Dane techniczne:
1.64 MB | Pobierz | |
MADO
|
1.78 MB | Pobierz | |
ULTRA MONO
|
Firma MADO oferuje jeden z najbardziej rozbudowanych programów na rynku. W naszej ofercie znajdą Państwo wilki do mięsa we wszystkich zakresach wydajności o mocy godzinowej od 100 kg do 36 ton. MADO jest w stanie zaoferować rozwiązania dla każdego.
Zmiany technologiczne i coraz szybciej zmieniające się profile wymaga stałego dialogu z klientami. Zakres Mado w aspekcie produkcji jest praktyczne nieograniczony.
Wszystkie maszynki MADO są wyposażone w opatentowany system mielenia mięsa. Rewolucyjna układ i system pracy robaka oraz strefa przetwarzania, jak również inne cechy technicznych gwarantuje najwyższy standard higieny i jakość cięcia.
Cięcie - zestaw obudowy w związku z ślimaka do przetwarzania tworzyw sztucznych pozwala na uniknięcie stresu termicznej podczas mielenia znaczącemu a więc oszczędność materiału surowego. Ze względu na konsekwentnie realizowanej higienicznym (polerowane spawy na wszystkich komputerach) wszystkie maszyny MADO są absolutnie łatwe do czyszczenia
Opcje:
Lepsza jakość produktu finalnego
Wydajność nawet do 36 t/h
Dane techniczne:
1.48 MB | Pobierz | |
MADO
|
1.58 MB | Pobierz | |
Industriewoelfe
|
Zapytanie ofertowe
Zadaj pytanie specjaliście