Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. X
Skrobia ziemniaczana
  • Skrobia Supernat-P 
Opis produktu:
 Skrobia ziemniaczana jest otrzymywana z ziemniaków przez mechaniczne oddzielenie ziarenek skrobi od pozostałych części składowych ziemniaka, a następnie wypłukanie, oczyszczenie, wysuszenie, odsianie.
Pochodzenie surowca: 
Surowcem do produkcji skrobi ziemniaczanej jest ziemniak skrobiowy pochodzenia polskiego.
Właściwości:
Skrobia jest nierozpuszczalna w zimnej wodzie. Podczas podgrzewania wodnej zawiesiny ziarna skrobi ulegają pęcznieniu, a następnie kleikowaniu. Lepkość kleiku skrobiowego jest cechą charakterystyczną skrobi o dużym znaczeniu praktyczny
Wykorzystanie:
W przemyśle spożywczym, chemicznym, włókienniczym, papierniczym, w gospodarstwie domowym do krochmalenia bielizny, do wypieku ciast, do zagęszczania zup i sosów itp., jak również do celów technicznych w różnych gałęziach przemysłu.


  • Skrobia Preżelatynizowana 
Opis produktu:
Skrobia preżelatynizowana to produkt otrzymany przez termiczną obróbkę skrobi ziemniaczanej.
Pochodzenie surowca: 
Surowcem do produkcji skrobi ziemniaczanej jest ziemniak skrobiowy pochodzenia polskiego.
Właściwości:
Skrobia preżelatynizowana jest produktem pęczniejącym na zimno.
Wykorzystanie:
Stosowana jest jako wypełniacz i środek zagęszczający do produktów spożywczych zwłaszcza dla tych, które nie wymagają gotowania. Używana jest jako środek tekstotwórczy i zagęszczający do produkcji dressingów, nadzień owocowych, deserów w proszku...


  • Skrobia Supernat – M E1420
Opis produktu:
SUPERNAT - M E-1420 jest otrzymywany w procesie estryfikacji skrobi ziemniaczanej bezwodnikiem kwasu octowego
Pochodzenie surowca: 
Surowcem do produkcji SUPERNAT – M E-1420 jest skrobia ziemniaczana otrzymywana z ziemniaków skrobiowych pochodzenia polskiego
Właściwości:
Wysoka stabilność parametrów reologicznych w różnych środowiskach oraz warunkach procesu technologicznego
Wykorzystanie:
Polecana jest do produkcji makaronów, zup, nadzień cukierniczych, mrożonych ciast owocowych, wyrobów ciastkarskich i piekarskich, koncentratów w proszku, jogurtów smakowych, powłok ochronnych warzyw suszonych, sosów, marynat, deserów

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych przez firmę P.Z. Panepol sp. z o.o. i oświadczam, iż zostałem poinformowany o prawie żądania dostępu do moich danych osobowych, ich zmiany oraz usunięcia.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres e-mail informacji handlowej i marketingowej od firmy P.Z. Panepol sp. z o.o.

Wyrażam zgodę na korzystanie z telekomunikacyjnego urządzenia końcowego w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego.

P.Z. Panepol Sp. z o.o.
Wysogotowo k. Poznania
ul. Bukowska 18
62-081 Przeźmierowo
tel.: +48 61 814 38 22
tel.: +48 61 814 36 62
e-mail: panepol@panepol.pl
www.panepol.pl
Bądź na bieżaco z nowościami