P.Z. Panepol Sp. z o.o.
Wysogotowo k. Poznania
ul. Bukowska 18
62-081 Przeźmierowo
Oferta
DEVRO to najwyższa jakość osłonek kolagenowych dostępnych na rynku
Polecamy Państwu innowacyjne osłonki kolagenowe Devro, które walorami organoleptycznymi dorównały osłonkom naturalnym pod względem naturalnego wyglądu i delikatnego zgryzu oraz szerokim możliwościom ich wykorzystania zarówno do wędlin wędzonych parzonych, suszonych, surowych oraz parzonych.
Dzięki osłonkom kolagenowym zyskają Państwo:
Zachęcamy Państwa do skorzystania z naszej pomocy technologicznej przy wdrażaniu osłonek kolagenowych w Państwa zakładzie. Oferujemy z naszej strony fachową pomoc przy ustawieniach na nadziewarkach oraz przy obróbce termicznej. W celu ustalenia prób technologicznych prosimy kontaktować się bezpośrednio z naszym technologiem:
Małgorzata Ziółkowska
502 079 725
technolog@panepol.pl
Polecamy Państwu innowacyjne osłonki kolagenowe Devro, które walorami organoleptycznymi dorównały osłonkom naturalnym pod względem naturalnego wyglądu i delikatnego zgryzu oraz szerokim możliwościom ich wykorzystania zarówno do wędlin wędzonych parzonych, suszonych, surowych oraz parzonych.
Dzięki osłonkom kolagenowym zyskają Państwo:
- stabilność w produkcji i jej powtarzalność
- stałą dostępność osłonek kolagenowych
- ciągłość dostaw
- efektywniejsze wytwarzanie produktów: krótsze czasy produkcji, mniejsze straty w porównaniu z jelitami
- redukcję kosztów produkcji
- powtarzalność w jakości osłonek a dzięki temu również gotowego wyrobu
- czystość mikrobiologiczną, bezpieczeństwo gotowego wyrobu oraz identyfikowalność
Zachęcamy Państwa do skorzystania z naszej pomocy technologicznej przy wdrażaniu osłonek kolagenowych w Państwa zakładzie. Oferujemy z naszej strony fachową pomoc przy ustawieniach na nadziewarkach oraz przy obróbce termicznej. W celu ustalenia prób technologicznych prosimy kontaktować się bezpośrednio z naszym technologiem:
Małgorzata Ziółkowska
502 079 725
technolog@panepol.pl
Po wieloletnich próbach stworzenia idealnej osłonki kolagenowej, która w 100% dorównałaby osłonkom naturalnym udało się nam osiągnąć sukces. W związku z tym chcielibyśmy zaproponować Państwu najlepszą osłonkę kolagenową na rynku stanowiącą alternatywę do osłonek naturalnych. Select S to pierwsza osłonka na rynku imitująca w 100 % jelita baranie. Produkty w tej osłonce charakteryzują się kształtem, „skrętem”, delikatnym zgryzem typowym dla produktów w jelitach baranich. Select S polecamy do kiełbasek:
Osłonka Select S jest dostępna w kalibrach: 15, 18, oraz 19 mm w kolorze clear w wersji CE (koniec zamknięty).
- Wędzonych parzonych
- Podsuszanych
- Suchych
- Surowych dojrzewających
Osłonka Select S jest dostępna w kalibrach: 15, 18, oraz 19 mm w kolorze clear w wersji CE (koniec zamknięty).
Osłonka Tender Plus charakteryzuje się delikatnym zgryzem na wyrobie gotowym oraz dzięki swojej wytrzymałości mechanicznej pozwala na szybkie tępo nadziewania bez ryzyka pęknięcia osłonki. Tender Plus zalecana jest do produktów gdzie wymagany jest prosty kształt batonu oraz równomierna gładka powierzchnia batonu. Osłonka dostępna jest w wersji koniec zamknięty CE oraz koniec otwarty OE.
Osłonka przeznaczona jest do produktów:
Osłonka przeznaczona jest do produktów:
- Wędzonych parzonych/pieczonych
- Podsuszanych
- Suchych
- Dostępne kalibry: od Ø13 do Ø32
- Dostępne kolory: clear i light brown.
Fine jest najbardziej popularną osłonką kolagenową na naszym rynku obecną co najmniej od 30 lat. Oczywiście rozwój tego produktu przez lata i udoskonalenia wprowadzone przez producenta doprowadziły do podkreślenia zalet osłonki Fine, która swoim kształtem jest bardzo zbliżona do jelita baraniego. Odwieszając batony 1/1 uzyskają Państwo naturalne zgięcie charakterystyczne do jelit baranich. Tak jak osłonka Select S oraz Tender Plus Fine ma zastosowanie do wędzonych/parzonych kiełbas oraz dzięki swoim właściwością obkurczania doskonale nadaje się do produktów suszonych np. do kabanosów. Fine pozwala na wysokie tempo produkcji dzięki swojej wyjątkowej wytrzymałości materiałowej. Podkreślamy jednak że jeżeli szukają Państwo osłonki najlepiej imitującej jelita baranie to polecamy szczególnie do parówek osłonkę kolagenową Select S. Charakterystyczną cechą dla osłonki Fine jest delikatne pokarbowanie które uwidacznia się na gotowym produkcie. Osłonka Fine dostępna jest w wersji koniec zamknięty (CE) oraz koniec otwarty (OE).
Przeznaczona jest do produktów:
Przeznaczona jest do produktów:
- Wędzonych parzonych/pieczonych
- Podsuszanych
- Suchych
- Dostępne kalibry: od Ø17 do Ø31
- Dostępne kolory: clear, carmel, smoke.
Zapraszamy do obejrzenia filmu na kanale You Tube:
Osłonka Premium Fresh charakteryzuje się prostym kształtem batonu oraz równą gładką powierzchnią. Jest przeznaczona tylko dla produktów surowych (krótkoterminowych), które później finalny konsument grilluje/smaży lub piecze. Produkt finalny w osłonce Premium Fresh cechuje delikatny wręcz niewyczuwalny zgryz. Dzięki swojej wytrzymałości mechanicznej osłonka pozwala na szybkie tępo nadziewania bez ryzyka pęknięcia osłonki. Osłonka dostępna jest w wersji koniec zamknięty CE oraz koniec otwarty OE.
Osłonka przeznaczona jest do produktów:
Osłonka przeznaczona jest do produktów:
- Surowych, niepoddawanych obróbce termicznej
- Dostępne kalibry: Ø19 do Ø22
- Dostępne kolory: clear
Osłonka Rondo charakteryzuje się półksiężycowym kształtem oraz nierówną strukturą charakterystyczną do jelit wieprzowych a wytrzymałością i zgryzem charakterystycznymi dla osłonek kolagenowych typu Fine. Zalety osłonki Rondo to : jednolity kaliber na całej długości osłonki, kontrola wagi oraz długości batonu gotowego wyrobu, wyższa wydajność, mniejszy ubytek wagi, bezpieczeństwo żywności (identyfikowalność), naturalny wygląd produktu. Osłonka przeznaczona jest do produktów wędzonych oraz parzonych, suszonych, podsuszanych. Osłonka Rondo jest pierwszą i jedyną jadalną osłonką kolagenową, która charakteryzuje kształtem jelita wieprzowe (kiełbaśnice). Dostępna jest w wersji CE oraz OE.
Osłonka Rondo imitująca kształt jelita wieprzowego przeznaczona jest do produktów:
Osłonka Rondo imitująca kształt jelita wieprzowego przeznaczona jest do produktów:
- Wędzonych parzonych/pieczonych
- Podsuszanych
- Suchych
Zapraszamy do obejrzenia filmu na kanale You Tube:
Edicol jest osłonką poprawiającą wygląd wszystkich wędlin w siatce. To delikatna w zgryzie a zarazem mocna proteinowa osłonka, która w trakcie obróbki termicznej spaja się z powierzchnią wędliny tworząc atrakcyjną powierzchnię która pozwala na zdjęcie siatki z produktu bez naruszenia jej struktury.
Edicol-T to jadalna folia kolagenowa w postaci rękawa przeznaczona zarówno do siatkowanych jak i niesiatkowanych produktów wędzonych parzonych. Edicol T pozwala na zastosowanie go w wyspecjalizowanej produkcji wykorzystującej urządzenia klipsujące w wersjach automatycznych oraz półautomatycznych, dając wyróżniający się swoją wizualną atrakcyjnością produkt.
Cechy Edicola T:
Dostępne kolory: naturalny, dymiony i karmelowy
Edicol-A stosowany jest do produktów pieczonych a także do wyrobów mrożonych. Pozostałe właściwości identyczne jak przy Edicolu T.
Dostępne kalibry: 90
Dostępne kolory: clear
Edicol dostępny jest również w postaci arkusza kolagenowego o szerokościach: 40 cm, 48 cm, 58 cm
Edicol-T to jadalna folia kolagenowa w postaci rękawa przeznaczona zarówno do siatkowanych jak i niesiatkowanych produktów wędzonych parzonych. Edicol T pozwala na zastosowanie go w wyspecjalizowanej produkcji wykorzystującej urządzenia klipsujące w wersjach automatycznych oraz półautomatycznych, dając wyróżniający się swoją wizualną atrakcyjnością produkt.
Cechy Edicola T:
- elastyczna osłonka z właściwościami przylegania do mięsa
- jadalna w całości
- nadaje się do użytku bez wcześniejszego moczenia
- stosowane zarówno do automatycznego jak i ręcznego napełniania
Dostępne kolory: naturalny, dymiony i karmelowy
Edicol-A stosowany jest do produktów pieczonych a także do wyrobów mrożonych. Pozostałe właściwości identyczne jak przy Edicolu T.
Dostępne kalibry: 90
Dostępne kolory: clear
Edicol dostępny jest również w postaci arkusza kolagenowego o szerokościach: 40 cm, 48 cm, 58 cm
Zapraszamy do obejrzenia filmu na kanale You Tube:
Devro AFF to najdelikatniejsza osłonka kolagenowa do kiełbasek na grilla. AFF jest osłonką wizualnie podobną do osłonki Fine, charakteryzuje się kształtem zbliżonym do jelita baraniego oraz karbowaną powierzchnią.
Zastosowanie:
Dostępne kolory: clear
Zastosowanie:
- AFF jest rekomendowana do produkcji szerokiego zakresu wędlin wędzono – parzonych przeznaczonych na grilla oraz do smażenia na głębokim oleju . Osłonki typu AFF pozwalają na wydajną produkcję na automatycznych oraz półautomatycznych nadziewarkach.
- AFF szczególnie polecamy do białych kiełbasek gdzie osłonka jest niewyczuwalna oraz dużo delikatniejsza niż ten sam produkt w jelicie.
Dostępne kolory: clear
Zapraszamy do obejrzenia filmu na kanale You Tube: